حقوقی

رای غیابی – واخواهی

واخواهی رای غیابی
5/5 - (2 امتیاز)

واخواهی اعتراض به رای غیابی صادر شده از سوی دادگاه است .

وقتی دادخواستی به دادگاه حقوقی تقدیم میشود، دفتر دادگاه به دستور رئیس دادگاه پس از تعیین وقت رسیدگی ، ابلاغیه ای صادر و برای اصحاب دعوا ارسال میکند تا اصحاب دعوا در وقت مقرر در جلسه دادگاه حاضر شوند.

برای خواندگان دعوا به پیوست ابلاغیه ، دادخواست و ضمایم آن نیز ارسال میشود تا خوانده بداند که موضوع دعوا و خواسته و دلایل استنادی خوانده چیست؟ تا خود را برای دفاع از دعوای مطروحه آماده کند.

ابلاغ علی الاصول از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی انجام میشود. اما اگر خوانده در سامانه عدلیران ثبت نام نکرده باشد و یا خواهان به کد ملی و تاریخ تولد خوانده دسترسی نداشته باشد و یا حتی در صورت دسترسی از ذکر آن هنگام ثبت دادخواست خودداری کند، ابلاغ به صورت دستی و از طریق مامور ابلاغ(اصولا اداره پست) انجام میشود.

خوانده مجهول المکان

اگر خوانده مجهول المکان باشد یعنی:

  • خواهان به نشانی خوانده دسترسی نداشته باشد
  • خواهان به نشانی خوانده دسترسی داشته باشد اما به هر دلیلی نشانی او را در دادخواست ذکر نکند
  • خواهان نشانی ای از خوانده را در دادخواست ذکر کند اما در فرض ابلاغ غیر الکترونیک خوانده در نشانی اعلامی شناخته نشود

ابلاغ وقت رسیدگی و دادخواست و ضمایم آن از طریق انتشار آگهی در روزنامه های کثیر الانتشار انجام میشود.

رای غیابی

رای صادره از سوی دادگاهها حضوری است مگر اینکه وقت رسیدگی به خوانده ابلاغ واقعی نشده باشد؛ یعنی ابلاغیه اگر الکترونیک ارسال شد، در سامانه ابلاغ او قرار نگرفته باشد و اگر ابلاغ به صورت دستی انجام شده باشد، ابلاغیه به دست شخص خوانده نرسیده باشد

علیرغم عدم ابلاغ وقت دادرسی اگر خوانده در طلب دادرسی حاضر شود یا با ارسال لایحه یا استخدام وکیل از دعوای مطروحه دفاع کند رای حضوری خواهد بود.

اثر رای غیابی

اصولا وقتی رایی از دادگاه حقوقی صادر میشود، جز در موارد خاص مقرر در قانون، رای قابل تجدیدنظر خواهی خواهد بود. در صورتی که طرفین دعوا از رای تجدیدنظرخواهی کنند، پرونده برای رسیدگی مجدد به دادگاه تجدیدنظر ارسال میشود.

اما اگر رای غیابی باشد، قانونگذار به محکوم علیه غیابی اجازه داده است که ابتدا اقدام به واخواهی از رای کند، در صورت واخواهی ، همان دادگاه صادر کننده رای غیابی دوباره به پرونده رسیدگی کرده و اقدام به صدور رای میکند.

رای اخیر میتواند مبنی بر تایید رای قبلی باشد یا هر رای دیگری.

وقتی از رای غیابی واخواهی شد و دادگاه اقدام به صدور رای در رسیدگی به واخواهی نمود، رایی که در این مرحله صادر میشود، ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه های تجدیدنظر خواهد بود.

واخواه: خواهان دعوای واخواهی که به رای غیابی اعتراض میکند را واخواه میگویند.

واخوانده: خوانده دعوای واخواهی که دعوای واخواهی علیه او طرح میشود را واخوانده میگویند.

واخواسته: رایی که نسبت به آن واخواهی میشود را واخواسته میگویند.

نمونه دادخواست واخواهی

فرم دادخواست واخواهی

واخواه

واخوانده

واخواسته / دادنامه شماره …. مورخ …. صادره از شعبه …. دادگاه حقوقی کرج

دلایل و منضمات/ 1. دادنامه واخواسته 2.بیع نامه شماره … مورخ… 3. اقاله نامه شماره …. مورخ …. 4 شهادت شهود

شرح دادخواست:

ریاست محترم شعبه …. دادگاه های حقوقی ….

با سلام و احترام

ضمن واخواهی از دادنامه شماره …. مورخ …. صادره در پرونده …. که به صورت غیابی صادر شده و اینجانب در جلسه دادرسی حضور نداشته ام و ابلاغیه حضور در جلسه دادرسی و ابلاغ رای صادره به اینجانب ابلاغ نشده است، به شرح و دلایل زیر درخواست واخواه دارم.

1- اگر خواهان با استناد به بیع نامه شماره … مورخ … مبادرت به طرح دعوا به خواسته الزام به تنظیم سند رسمی یک واحد آپارتمان دارای پلاک ثبتی …. واقع در ….. نموده است و در حالی که نشانی و کد ملی و تاریخ تولد اینجانب در متن بیع نامه استنادی بدون درج کد ملی و شماره شناسنامه و با مجهول المکان معرفی کردن اینجانب اقدام به طرح دعوا نموده که به جهت عدم اطلاع اینجانب و عدم ارائه دفاع منجر به دادنامه غیابی صادره شده است.

2- در مقام دفاع به استحضار عالی میرسانم که عقد بیع موضوع بیع نامه استنادی واخوانی به موجب توافق مورخ …. اقاله شده است.

تصویر مصدق اقاله نامه به پیوست دادخواست تقدیم شده است. لذا با توجه به اقاله عقد بیع و اینکه تنظیم سند رسمی از نتایج و آثار عقد بیع صحیح و دارای اعتبار است در حالی که عقد بیع استنادی خواهان با توافق طرفیت اقاله شده است. لذا اثری بر عقد منحل شده باقی نمیباشد.

از این رو پذیرش واخواهی و صدور حکم بر بطلان دعوای خواهان بدوی درخواست میشود.

آیا نیاز به وکیل دارید؟

اگر برای واخواهی از رای غیابی نیاز به وکیل خوب دارید باید بدانید که کدام وکیل مناسب پرونده شما است. بهتر است وکیل شما تجربه کافی در زمینه ای که مورد نظر شما است را دارا باشد.

برای انتخاب وکیل بهتر است از مشاوره حقوقی استفاده کنید و سپس اقدام به درخواست وکیل کنید.

برای درخواست وکیل نیز میتوانید روی لینک زیر کلیک کنید:

درخواست وکیل

بازگشت به لیست

یک نظر در “رای غیابی – واخواهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *