4.2/5 - (4 امتیاز)

ما در این صفحه به صورت 0 تا 100 موضوع | وکیل کیفری | را بررسی می‌کنیم و اطلاعات مفیدی در این باره به شما همراهان گرامی ارائه می‌دهیم. | حقوق امروز |

اگر برای پرونده کیفری خود به دنبال بهترین وکیل کیفری هستید و یا به مشاوره حقوقی رایگان در این زمینه نیاز دارید، می‌توانید با شماره تماس درج شده در قسمت پایین همین متن ارتباط برقرار نمایید.

آنچه در این مطلب مطالعه خواهید کرد:

  1. وکیل کیفری کیست؟
  2. پرونده کیفری
  3. جرم چیست؟
  4. رسیدگی به جرم
  5. کشف جرم
  6. تعقیب
  7. تحقیقات مقدماتی چیست؟
  8. محرمانه بودن تحقیقات مقدماتی
  9. جرایم
  10. انتساب جرم به متهم
  11. جمع بندی

زمانه ما زمانه تخصصی شدن رشته‌های علمی و در نتیجه مشاغل است. در زمان‌های قدیم که دامنه علوم گسترده نبود یک دانشمند در حوزه‌های مختلف تحقیق، مطالعه و تدریس می‌کرد اما امروزه رشته‌های علمی آنچنان تخصصی شده‌اند که در خیال نمی‌گنجد. این تخصص گرایی در حوزه وکالت را توسعه بیش از پیش روابط اجتماعی، علوم و افزایش دور از انتظار قوانین و مقررات موجب شده است.
اگرچه در کشور ما و البته بسیاری از کشورها، وکالت شغلی غیر محدود است و یک وکیل دادگستری می‌تواند در پرونده های مختلف وکالت کند اما پیروزی در پرونده‌ها مستلزم داشتن تخصص است. وکلایی موفق‌تر هستند که دامنه مطالعاتی و وکالتی خود را بر روی موضوعات خاص متمرکز کنند تا با کسب و دانش تخصصی و نیز تجربه وکالتی بتوانند افق‌های جدیدی را برای دستیابی به نتایج درخشان به روی خود بگشایند.

وکیل کیفری کیست؟

وکیل کیفری اصطلاحا به وکیلی گفته می شود که منحصرا یا بیشتر در پرونده های کیفری وکالت می‌کند.

وکیل کیفری | حقوق امروز

وکیل کیفری

پرونده کیفری چیست؟

اصولا دعا‌وی به دو دسته کلی مدنی کیفری تقسیم می‌شوند. رسیدگی در پرونده‌های کیفری با وقوع جرم یا ادعای وقوع جرم شروع می‌شود و در فرآیند رسیدگی به ارتکاب یک فعل یا ترک فعل مجرمانه رسیدگی می‌شود.

جرم چیست؟

جرم فعل یا ترک فعلی است که در قانون منع شده و برای آن مجازات تعیین شده است.

رسیدگی به جرم (پرونده کیفری)

فرآیند دادرسی کیفری یا رسیدگی به فعل یا ترک فعل مجرمانه که به موجب آن به یک جرم واقع و کشف شده در یک مرجع قضایی رسیدگی می شود به پنج مرحله تقسیم می شود:

  1. کشف جرم
  2. تعقیب
  3. تحقیق
  4. رسیدگی و صدور حکم
  5. اجرای حکم

کشف جرم

به اقداماتی کشف جرم گفته می‌شود که موجب کشف جرمی می‌شود که قبلاً واقع شده است. کشف جرم اصولاً باید توسط ضابطین دادگستری انجام شود معمولاً در تمام دنیا کشف جرم از وظایف پلیس است اما به موجب مواد ۲۲ و ۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ کشف جرم و نظارت بر اقدامات ضابطین دادگستری در مرحله کشف جرم از اختیارات و وظایف دادستان است.

وقتی جرمی واقع می‌شود زمانی می‌توان به مجازات مجرم دست پیدا کرد که جرم در قدم اول کشف شود جرائمی که کشف نمی‌شوند هیچ مجرمی مجازات نمی‌شود لذا کشف جرم ارتکابی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است جرم را زمانی می‌توان کشف شده دانست که وقوع عنصر مادی جرم مطابق قانون احراز شود

در ماده ۶۴ قانون آیین دادرسی کیفری به تعبیری برخی از مصادیق احراز وقوع جرم یا به عبارتی کشف جرم را بیان کرده است:

  1. شکایت شاکی یا مدعی خصوصی
  2. اعلام و اخبار ضابطین دادگستری مقامات رسمی یا اشخاص موثق و مطمئن
  3. وقوع جرم مشهود در برابر دادستان یا بازپرس
  4. اظهار و اقرار متهم
  5. دادگستری در مرحله کشف جرم نه تنها در جرایم مشهود مطابق قانون دارای اختیاراتی است که در قانون ذکر شده است بلکه برای کشف جرم غیرمشهود هیچ اختیار قانونی ندارد و تمامی اقداماتش باید تحت نظارت و ریاست دادستان انجام شود.

تعقیب

تعقیب متهم مرحله دوم از فرآیند دادرسی کیفری را تشکیل می‌دهد تعقیب و یا به عبارتی صدور دستور تعقیب کیفری از اختیارات دادستان است به موجب ماده ۶۴ قانون آیین دادرسی کیفری جهات قانونی شروع به تعقیب به شرح زیر است:
الف) شکایت شاکی یا مدعی خصوصی
ب) اعلام و اخبار ضابطان دادگستری مقامات رسمی یا اشخاص موثق و مطمئن
پ) وقوی جرم مشهود در برابر دادستان یا بازپرس
ت) اظهار و اقرار متهم
ث) اطلاع دادستان از وقوع جرم به طرق قانونی دیگر
وقتی دادستان دستور تعقیب صادر نمود این مرحله پایان یافته و مرحله تحقیقات مقدماتی آغاز می‌شود.

تحقیقات مقدماتی چیست؟

به موجب ماده ۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری تحقیقات مقدماتی مجموعه اقدامات قانونی است که از سوی بازپرس یا دیگر مقامات قضایی برای حفظ آثار و علائم و جمع آوری ادله وقوع جرم شناسایی و یافتن و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم انجام می‌شود.

شکایت کیفری | حقوق امروز

شکایت کیفری

محرمانه بودن تحقیقات مقدماتی

مهمترین ویژگی تحقیقات مقدماتی محرمانه بودن آن است به موجب ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی کیفری تحقیقات مقدماتی به صورت محرمانه صورت می‌گیرد مگر در مواردی که قانون به نحو دیگری مقرر نماید کلیه اشخاصی که در جریان تحقیقات مقدماتی حضور دارند موظف به حفظ این اسرار هستند و در صورت تخلف به مجازات جرم افشای اسرار شغلی به حرفه‌ای محکوم می‌شوند.

جرایم

در قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین جزایی عناوین مجرمانه متعددی تعیین شده‌اند که به موجب آن ارتکاب عمل یا خودداری از ارتکاب عملی جرم شناخته شده و برای مرتکب آن مجازات تعیین شده است. هر جرم دارای ارکان تشکیل دهنده منحصر به فردی هستند دقت در جزئیات ارکان وقوع جرم موجب می‌شود تا راهکارهایی برای دستیابی به موفقیت در پرونده‌های کیفری به دست آید.

وکیل کیفری می‌تواند با تمرکز بر ارکان تشکیل دهنده جرایم موضوع پرونده در مورد تحقق جرم و یا انتصاب ارتکاب عمل مجرمانه به متهم به خاص به نتیجه دلخواه دست پیدا کند. داماد مبتنی بر دانش و تجربه است. تلفیق دانش و تجربه به وکیل کیفری کمک می‌کند تا در دستیابی به نتیجه مطلوب موفق‌تر ظاهر شود. در دعاوی کیفری عنصر روانی نقش کلیدی ایفا می‌کند و در بسیاری از پرونده‌ها عدم احراز عنصر روانی جرم یا عنصر معنوی می‌تواند موجب رها شدن متهم از محکومیت شود. جرم عمدی باشد اثبات سوء نیت یا عنصر روانی جرم بسیار در تحقق جرم مهم است.

انتساب جرم به متهم

در پرونده‌های کیفری نکته قابل توجه این است که بین اثبات وقوع جرم و اثبات انتصاب جرم به متهم تفاوت وجود دارد انتصاب جرم متهم یعنی اینکه بتوان اثبات نمود که جرم توسط شخص متهم ارتکاب پیدا کرده است صرف اینکه جرمی واقع شده و آن جرم کشف شده نمی‌تواند به محکومیت متهم بینجامد.

بلکه باید برای اثبات این موضوع که آن جرم توسط متهم ارتکاب پیدا کرده است دلیل ارائه یا به دست آید فرض کنید در پرونده‌ای احراز شده است که به شخصی صدمه جسمانی وارد شده است و به گواهی پزشکی قانونی ورود این صدمه را به شخص شاکی احراز می‌کند اما به صرف احراز وقوع ایراد ضرب و جرح به شخص شاکی نمی‌تواند به محکومیت شخص متهم بینجامد بلکه باید برای اثبات این که این عنصرمادی توسط شخص متهم ارتکاب پیدا کرده دلیل مستقل و جداگانه‌ای ارائه شود.
تفاوت بین احراز وقوع جرم و انتساب جرم ، به وکیل کیفری کمک می‌کند تا در دستیابی به نتیجه مطلوب موفق‌تر عمل کند.

جمع بندی

ما در مطالب این صفحه در رابطه با وکیل کیفری و موارد مربوط به پرونده‌های کیفری سخن گفتیم و در این باره اطلاعات مفیدی به شما عزیزان ارائه نمودیم و اینک در انتها اگر سوالی دارید می‌توانید در قسمت نظرات سوال خود را مطرح کنید تا کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما پاسخ دهند و شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *