خدمات حقوقی

وکیل

وکیل
5/5 - (1 امتیاز)

وکیل کسی است که از طرف شخص دیگری به موجب عقد وکالت مامور به انجام کاری میشود. اما وکیل خوب کیست ؟ چگونه بهترین وکیل را تشخیص دهیم ؟

وکیل خوب

یک وکیل خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد:

  • قوانین را خوب بشناسد
  • رویه دادگاه را بداند
  • تحصیل کرده رشته حقوق باشد
  • امانت دار باشد
  • دلسوز موکل خود باشد

وکیل خوب

انتخاب بهترین وکیل

اگر به دنبال یک وکیل خوب برای انجام امور قضایی خود هستید باید بدانید که میتوانید در موسسه حقوق امروز، بهترین وکلا را انتخاب کنید.

بهترین انتخاب ، بستگی به این دارد که:

  • موضوع پرونده شما در چه حوزه ای است؟
  • شما در کدام شهر هستید؟

موضوع پرونده شما چیست ؟

ممکن است موضوعی که قصد رسیدگی به آن در دادگاه را دارید ، یک موضوع خانوادگی باشد، در این صورت است بهتر است از وکیلی که در این حوزه دعاوی خانوادگی مانند طلاق، تجربه بیشتری دارد استفاده کنید.

گاهی ممکن است موضوع پرونده شما یک موضوع کیفری باشد، مانند قتل، جنایت و …. در این صورت بهتر است از وکیلی استفاده کنید که تخصص و تجربه بیشتری در رسیدگی به پرونده های کیفری داشته باشد.

در صورتی که موضوع پرونده شما یک موضوع حقوقی بین الملل است بهتر است از وکیلی که تجربه کافی در این زمینه داشته باشد استفاده کنید.

در صورتی که موضوع پرونده شما مربوط به تغییر کاربری است میتوانید از وکیل ملکی که تجربه بیشتری در رسیدگی به دعاوی ملکی دارد استفاده کنید.

ساکن کدام شهر هستید؟

اگر خودتان در یکی از شهرهای ایران ساکن هستید اما پرونده شما در دادگاه تهران رسیدگی میشود، بهتر است وکیلی انتخاب کنید که در تهران ساکن است. چرا که سهولت رفت آمد او به دادگاه مهمتر از رفت و آمد شما به دادگاه است.

اگر دادگاه شما در شهر خودتان مثلا شهر کرج برگزار میشود بهتر است از یک وکیل در کرج  استفاده کنید.

انواع وکیل

بهتر است بدانید که حتما لازم نیست کسی که به او وکالت میدهید، وکیل پایه 1 دادگستری باشد. بلکه گاهی اوقات یک تحصیل کرده رشته حقوق هم میتواند کار وکالت شما را به عهده گیرد. به چنین وکیلی وکیل اتفاقی گفته میشود.

  • وکلای اتفاقی

اگر از بستگان درجه 1 شما شخصی وجود دارد که دانش آموخته رشته حقوق است اما پرونده وکالت ندارد میتواند وکالت شما را به عهده گیرد.

  • وکلای انتخابی

اگر شما در میان وکلای دادگستری ، یکی را برای رسیدگی به دعوای خود انتخاب کنید، به چنین وکیلی انتخابی گفته میشود. برای مثال اگر شما از میان وکلای موسسه حقوق امروز یا هر موسسه یا دفتر وکالت دیگر، یکی را انتخاب کنید، وکیلتان از نوع انتخابی است که معمول ترین نوع وکالت است.

  • وکلای معاضدتی

اگر شخصی توان مالی برای گرفتن هیچ وکیلی را نداشته باشد ، در چنین شرایطی اداره معاضدت مرکز وکلای قوه قضاییه به صورت رایگان ، وکیلی را برای آن شخص انتخاب میکند.

به چنین وکیلی معاضدتی گفته میشود.

  • وکلای تسخیری

گاهی در پرونده های جزایی، مانند قتل که حتما نیاز است وکیلی، دفاع از متهم را به عهده بگیرد، به دلیل امتنای متهم یا عدم توانایی مالی او، خود دادگاه اقدام به گرفتن وکیلی رایگان از میان وکلای کانون دادگستری برای وی میکند.

  • وکلای اداری یا مدنی

این یک مورد کاملا متفاوت است زیرا وکلای اداری یا مدنی جزو وکلای دادگستری محسوب نمیشوند. گاهی اوقات برای انجام برخی از کارهای اداری نیاز است تا شخص دیگری را جای خود بفرستید. مثلا شخصی که خارج از ایران سکونت دارد میتواند انجام برخی کارهای اداری خود را به دوست یا بستگان خود در ایران بسپارد، به این حالت نیز وکالت گفته میشود اما از حوزه وکالت وکلای دادگستری خارج است و محدود به کارهای اداری میشود.

انواع وکلا بر اساس تخصص و تجربه

انواع وکیل

میتوان وکلا را بر اساس معیار تخصص و تجربه آنها نیز دسته بندی کرد. بر این اساس میتوانیم انواع مختلف وکلای زیر داشته باشیم:

این نوع از وکلا در رسیدگی به پرونده هایی که مربوط به موضوعات ملکی است توان و تجربه بیشتری دارند. برای مثال اگر پرونده شما مربوط به تغییر کاربری اراضی کشاروزی و باغ به مسکونی است بهتر است از چنین وکلایی استفاده کنید.

  • وکیل کیفری

این دسته از وکلا تجربه بیشتری در رسیدگی به پرونده های کیفری دارند. پرونده های کیفری پرونده هایی هستند که، متهم در آنها ممکن است به کیفر گناه خود ، به شلاق و یا حتی به اعدام نیز محکوم شود.

  • وکیل حقوقی

وکلای حقوقی تخصص بیشتری در رسیدگی به پرونده هایی دارند که ، مربوط به دعاوی مالی، یا اختلافاتی که در تنظیم قرارداد ها و نحوه پرداخت ها پیش می آید، هستند.

  • وکیل خانواده

گاهی اوقات برخی از وکلا سابقه فعالیت بیشتری در رسیدگی به پرونده های خانوادگی دارند. پرونده های خانوادگی، پرونده هایی هستند که معمولا میان زوج و زوجه پیش می آیند. مانند طلاق، حضانت فرزندان، اختلافات بر سر مهریه، مطالبه نفقه ، اجرت المثل و نحله و ….

  • وکیل ثبتی

وکلای ثبتی در پرونده هایی که به ثبت ملک یا نام تجاری موسسات مربوط است، تبحر بیشتری دارند.

هرگاه وکیلی ، وقت خود را در رسیدگی به پرونده هایی با موضوع خاص صرف کند، در همان موضوع قوی تر و قوی تر میشود، به طوری که پس از مدتی شما میتوانید او را وکیلی کارکشته در حوزه ای خاص بدانید.

وکلای دادگستری دقیقا چه میکنند؟

وظیفه وکیل چیست

ابتدا وکلا با تنظیم دادخواست یا شکواییه، در دادگاه طرح دعوا میکنند. همچنین ممکن است با توجه به نوع دعوا، درخواستی مبنی بر صدور سند یا … در دادگاه مطرح کنند.

با این کار ، رسیدگی به پرونده در دادگاه آغاز میشود. در طول رسیدگی ممکن است مدارک جدیدی پیدا شود یا موضوع جدید پیش آمد کند که وکلا با تنظیم لایحه و تقدیم آن به دادگاه ، این موارد را اعلام میکنند.

شرکت در جلسات رسیدگی و دفاع از موکل و در نهایت گرفتن حق موکل به صورت تمام و کمال کاری است که وکلا انجام میدهند.

دقت کنید که اطلاع وکلا از قوانین و رویه های دادگاه، باعث تسریع و راحتتر شدن پیروزی شما در دادگاه خواهد شد.

چگونه درخواست وکالت بدهیم ؟

با توجه به مطالب گفته شده حالا باید بتوانید بهترین وکیل را برای خود تشخیص بدهید و انتخاب کنید. حالا میتوانید درخواست وکالت بدهید.

برای ارسال درخواست وکالت روی لینک زیر کلیک کنید:

درخواست وکیل

موسسه حقوق امروز در تلاش است تا با ارائه خدمات حقوقی ارزنده به هموطنان عزیز، زمینه را برای برقراری عدالت در سرتاسر کشور به گونه ای فراهم سازد، که همه بتوانند به حقوق خویش برسند.

به همین منظور حقوق امروز، با ارائه خدمات مشاوره حقوقی و با انتشار محتوای حقوقی مفید، گامی بزرگ در جهت ارتقای دانش حقوقی جامعه برداشته است.

در صورت داشتن هرگونه سوال میتوانید با ما تماس بگیرید یا سوال خود را در پایین همین برگه ها قسمت دیدگاه مطرح کنید. کارشناسان ما به کلیه سوالات شما عزیزان پاسخ میدهند.

با تشکر

موسسه حقوق امروز

بازگشت به لیست

9 نظر در “وکیل

  1. ممنون از مقاله خوبتون

    1. todaylaw گفت:

      خوشحالیم که موردپسند شما بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *