حقوقی

احضاریه

احضاریه
3/5 - (2 امتیاز)

احضاریه چیست ؟ نمونه و انواع آن کدامند و تفاوت آن با ابلاغیه چیست ؟

احضاریه چیست

وقتی جرمی واقع و کشف میشود، و دادستان دستور تعقیب متهم را صادر میکند، در صورتی که دلایل وقوع جرم و انتساب جرم به متهم وجود داشته باشد، مقام قضایی ( اعم از دادیار، دادستان یا بازپرس و یا دادرس بخش) دستور احظار متهم را صادر میکند.

احضار متهم الزاما به صورت کتبی و احضاریه به عمل می آید. احضاریه در دو نسخه تنظیم میشود که یک نسخه از آن به متهم ابلاغ میگردد و نسخه دیگر پس از امضا به مامور ابلاغ مسترد میگردد.

نمونه احضاریه

احضاریه پلیس

احضاریه کلانتری چیست ؟

در پرونده های کیفری مقام قضایی(دادستان، دادیار و بازپرس) میتوانند به کلانتری دستور دهند تا متهم، شاکی یا شاهد را احضار نماید. این احضار هم باید به صورت کتبی انجام شود.

احضاریه دادسرا

احضاریه دادسرا

ابلاغ احضاریه

ابلاغ احضاریه صادره از مراجع قضایی از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک به عمل می آید و موارد زیر باید در آن رعایت شده باشد:

  1. نام و نام خانوادگی احضار شونده
  2. تاریخ ، ساعت و محل حضور
  3. علت احضار
  4. نتیجه عدم حضور

احضاریه الزاما باید به امضای مقام قضایی برسد و شخص یا مقام دیگری نمیتواند کسی را احضار کند. اما از آنجا که مقام قضایی در پرونده های کیفری میتواند به ضابطان دادگستری دستور دهد که بخشی از اختیارات را انجام دهند لذا مقام قضایی میتواند به ضابطان دادگستری دستور دهد که احضار متهم را به نیابت و نمایندگی از او انجام دهند. در این صورت احضاریه توسط ضابطی که این وظیفه به او محول شده است ابلاغ میشود. اما مفاد آن باید در بر دارنده همه مواردی باشد که در بالا ذکر شده است.

احضاریه پیامکی

هیچ مجوز قانونی برای احضار پیامکی وجود ندارد و اگر پیامکی مبنی بر احضار به دست شما رسید هیچ اثری نمیتواند بر آن مترتب باشد. این به معنی است که اگر کسی خواست شما را از طریق پیامک احضار کند، به احتمال زیاد کلاه بردار است. بنابراین حواستان به این موضوع بسیار جمع باشد.

چند بار احضاریه فرستاده میشود؟

برای متهم یک بار احضاریه ارسال میشود و در متن آن درج میشود که نتیجه عدم حضور جلب خواهد بود. اما از سوی مراجع کیفری برای شاهد دوبار احضاریه ارسال میشود که اگر پس از ابلاغ احضار در دفعه دوم، شاهد حاضر نشود، به دستور مرجع قضایی جلب خواهد شد.

فرق ابلاغیه با احضاریه

با ابلاغیه مرجع قضایی موضوعی را به مخاطب فقط ابلاغ میکند، این ابلاغ میتواند مبنی بر ضرورت حضور و مراجعه به مرجع ابلاغ کننده باشد و یا انجام کاری مثل رفع نقص یا پرداخت هزینه ای را ابلاغ میکند و یا رای یا دستور قضایی را به مخاطب ابلاغ میکنند.

اما احضاریه را اصولا مراجع کیفری مثل دادسرا و دادگاههای کیفری صادر و ارسال میکنند و به موجب آن حضور مخاطب را در مرجع خاص به او ابلاغ میکنند.

ابلاغیه و احضاریه از حیث آثار میتواند متفاوت باشند. چون اگر احضاریه از سوی دادسرا صادر و ابلاغ شود و حضور شخص را به عنوان متهم مطالبه کند، عدم حضور در مرجع مذکور میتواند منجر به جلب او شود.

نتیجه گیری

به این نتیجه میرسیم که هرگاه به دادگاه احضار شدید مطمئن شوید که از سوی دادگاه احضار شده اید. هیچگاه دادگاه یا کلانتری از طریق پیامک احضاریه ارسال نمیکند.

احضار به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی انجام میشود.

در صورت احضار نگران نشوید، خونسردی خود را حفظ کنید و سعی کنید در موعد مقرر در محل خواسته شده حضور پیدا کنید زیرا در صورت عدم حضور ممکن است حکم جلب شما صادر شود.

همچنین میتوانید در صورت داشتن وکیل با او مشورت کنید. در صورتی که وکیل ندارید میتوانید درخواست وکیل دهید. آشنایی وکلا به رویه های قضایی به شما کمک میکند که حقی از شما ضایع نشود یا حق خود را به صورت کامل دریافت کنید.

پیشنهاد میکنیم در صورتی که هیچ اطلاعی از رویه های قضایی ندارید حتما با یک وکیل مشورت کنید. برای مشاوره رایگان با وکیل لینک زیر را بزنید:

مشاوره با وکیل

در صورت داشتن هرگونه سوال در زمینه مسائل مختلف حقوقی میتوانید در پایین همین برگه سوال خود را مطرح کنید. کارشناسان ما به تمامی سوالات شما عزیزان پاسخ خواهند داد.

با تشکر فراوان

حقوق امروز

بازگشت به لیست

4 نظر در “احضاریه

  1. ابوالقاسم گفت:

    سلام من ۴سال پیش خونه کلنگی کرایه کردم ودران با۴فرزند زندگی می‌کنیم ۲سال که گذشت صاحب خون تغییر کرد برج ۳ به ما گفتن تخلیه ودنبال خونه باشیم ماهم خونه پیدا کردیم ولی الان نمیتونه پول پیش جور کنه گوشی جواب نمیده من هم پیام دادم حالا شکایت کرده میگه من کسی برای بازدید راه ندادم که این دروغه من جز یکنفر همه رو راه دادم ولی الان رفته شکایت کرده که بعد ۴سال باید کاغذ دیواری عوض کنم همون روز اولم کاغذ دیواری درستی نداشت حالا پیام داده که برم پیش سرهنگ فلانی شماره یا پرونده رو بگیرم برم مددکاری یا دادسرا من باید چه کاری انجام بدم

    1. todaylaw گفت:

      سلام شما می بایست وقتی قرارداد اجاره تمام شد اقدام به ارسال اظهارنامه می کردید تا ملک را از شما تحویل بگیره . با این حال الان هم دیر نشده و باید این کار را انجام دهید. با این حال شکایتش از شما ربطی به سرهنگ و دادسرا ندارد شما قرارداد اجاره دارید اگر می خواهد از شما خسارت بگیرد باید به شورای حل اختلاف یا دادگاه مراجعه کند و ربطی به دادسرا ندارد.
      (( مشاوره تلفنی با وکیل پایه 1 دادگستری: 09383401182 ))

  2. مصطفی گفت:

    سلام
    منظور از ابلاغیه که کلانتری فرستاده چیست مگر کلانتری میتواند ابلاعیه بفرستد و اگر حاضر نشویم مورد جلب است؟
    در ضمن ابلاعیه با نامه سربرگ کلانتری مباشد و تحویل داده نشده در خانه همسایه انداختن و رفتن بدون امضاء
    اصلا این روش و ابلاغیه کلانتری قانونی است درست است؟

    1. todaylaw گفت:

      سلام دادسرا احتمالا چون به اطلاعات شخصی شما دسترسی نداشته است به کلانتری دستور داده تا به شما ابلاغ کند. کلانتری خودش بدون دستور قضایی نمی تواند کسی را احضار کند. اگر حاضر نشووید عدم حضور شما را به دادسرا اعلام می کند و دادسرا دستور جلب صادر خواهد کرد. (( مشاوره تلفنی در این باره 02632558956 ))

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *