حقوق خانواده

اجرای طلاق

اجرای طلاق | حقوق امروز
5/5 - (1 امتیاز)

اجرای طلاق

وقتی رای طلاق (حکم طلق یا گواهی عدم امکان سازش) صادر شد و  رای صادره قطعی شد، خواهان بدوی یا محکوم له باید برای اجرای حکم طلاق اقدام نماید.

رای طلاق در موارد زیر قطعی می‌شود:

  1. 20 روز از صدور رای بدوی بگذرد ولی هیچ یک از طرفین از رای تجدیدنظر خواهی نکنند.
  2. 20 روز از صدور رای بدوی بگذرد ولی هیچکس تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی نکند.
  3. از رای تجدیدنظر خواهی شود، بیست روز از رای دادگاه تجدیدنظر بگذرد ولی از آن فرجام خواهی نشود.
  4. از رای تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی شود، رای از شعبه دیوان عالی کشور مبنی بر تایید رای فرجام خواسته صادر شود.
  5. رای از دادگاه بدوی صادر شود و طرفین پرونده به دادگاه اعلام کنند که از حق تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی صرف نظر می‌کنند و خواستار اجرای رای دادگاه هستند.
مشاوره و اخذ وکیل | حقوق امروز

مشاوره و اخذ وکیل

چگونگی درخواست اجرای رای طلاق

درخواست صدور اجرائیه:

 به موجب ماده 4 قانون اجرای احکام مدنی: اجراء حکم با صدور اجراییه به عمل می آید و

بر اساس ماده 5 قانون اجرای احکام مدنی صدور اجرایی با دادگاه نخستین یعنی دادگاه خانواده ایی که به پرونده رسیدگی کرده است می باشد.لذا برای اینکه رای طلاق اجرا شود باید از دادگاه بدوی صادرکننده رای طلاق – شعبه دادگاه خانواده – درخواست صدور و ابلاغ اجرائیه نمود. این درخواست باید به وسیله‌ی لایحه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه بدوی صادرکننده رای ارسال شود.

نمونه لایحه درخواست صدور اجرائیه

ریاست محترم شعبه ……. دادگاه خانواده شهرستان ……

با سلام و احترام

نظر به اینکه حکم طلاق / گواهی عدم امکان سازش صادره از سوی آن شعبه در پرونده کلاسه ………. قطعی شده است مشتدعی است دستور فرمایید تا برای اجرای مفاد رای صادره اجراییه صادر و ابلاغ شود.

امضاء ………

در اجراییه نام و نام خانوادگی و محل اقامت محکوم له و محکوم علیه و مشخصات حکم و موضوع آن و این که پرداخت حق اجراء به عهده محکوم علیه می‌باشد نوشته شده و به امضاء رییس دادگاه و مدیر دفتر رسیده و به مهر دادگاه ممهور و برای ابلاغ فرستاده می شود. (ماده 6 قانون اجرای احکام مدنی )

اجراییه باید به محکوم علیه ابلاغ شود. در رابطه با اجرای طلاق باید بگوییم مطابق ماده 8 قانون اجرای احکام مدنی ابلاغ اجرایی طبق مقررات آیین دادرسی مدنی به عمل می آید و آخرین محل ابلاغ به محکوم علیه در پرونده دادرسی برای ابلاغ اجراییه سابقه ابلاغ محسوب است.

 

درخواست تشکیل پرونده اجرایی

به موجب ماده 2 قانون ارای احکام مدنی: » احکام دادگاههای دادگستری وقتی به موقع اجرا گذاشته می شوند که به محکوم علیه یا وکیل ی قایم مقام قانونی او ابلاغ شده و محکوم له یا نماینده و یا قایم مقام قانونی او کتبا این تقاضا را از دادگاه بنماید.

بر این اساس بعد از اینکه اجرائیه صادر و ابلاغ شد و مهلت قانونی سپری شد (12 روز از تاریخ ابلاغ) متقاضی طلاق باید باارسال لایحه ایی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی درخواست تشکیل پرونده اجرایی نماید. تا زمانی که محکوم له درخواست تشکیل پرونده اجرایی ننماید رای صادره اجرا نخواهد شد .

نمونه لایحه درخواست تشکیل پرونده اجرایی

ریاست محترم شعبه ……….. دادگاه خانواده

با سلام و احترام نظر به اینکه در پرونده کلاسه  ………………… حکم طلاق / گواهی عدم امکان سازش صادر و رای صادره قطعی شده است و باتوجه به صدور و ابلاغ اجرائیه، صدور دستور تشکیل پرونده اجرایی و آغاز عملیات اجرایی درخواست می‌شود.

امضاء ……….

در این مرحله پرونده برای اجرای رای صادره به اجرای احکام ارسال می‌شود. اجرای احکام مراتب را طی شرحی به یک دفتر رسمی طلاق اعلام می‌کند تا نسبت به اجرای صیغه طلاق و ثبت آن اقدام شود.

کلام پایانی

ما در مطالب این صفحه در رابطه با اجرای طلاق سخن گفتیم و اطلاعات مفیدی در این باره در اختیار شما عزیزان قرار دادیم و اینک در انتها اگر شما پرسشی دارید می‌توانید از بخش نظرات آن را با ما در میان گذاشته تا به پاسخ خود دست یابید.

موسسه حقوقی آرمان حقوق امروز

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *