حقوق خانواده

طلاق غیابی

طلاق غیابی | حقوق امروز
5/5 - (1 امتیاز)

اگر در رابطه با موضوع طلاق غیابی نیازمند وکیل طلاق هستید و یا به مشاوره حقوقی طلاق نیاز دارید، از طریق شماره تماس زیر با ما در ارتباط باشید.

آنچه در مطالب این صفحه مطالعه خواهید کرد:

  1. رأی غیابی
  2. طلاق غیابی
  3. طلاق غیابی از طرف مرد
  4. طلاق غیابی از طرف زن
  5. ویژگی طلاق غیابی
  6. مزایای داشتن وکیل طلاق غیابی
  7. مدارک لازم برای طلاق غیابی
  8. نمونه رأی طلاق غیابی
  9. جمع بندی

 

رأی غیابی

یکی از انواع آرایی که در محاکم دادگستری صادر می‌شود و رواج قابل توجهی نیز دارد آراء غیابی هستند. حکم یا رأی غیابی در مقابل حکم یا رأی حضوری قرار دارد. در واقع در برخی آرای قضایی که یکی از طرفین در جلسات رسیدگی حضور نمی‌یابد (البته به صورت غیر ارادی و بدون آگاهی از رسیدگی) و رأی اعم از حکم یا قرار در غیاب وی علیه او صادر می‌شود رأی غیابی می‌گویند.

غایب آرای غیابی اصولاً خوانده‌ی دعوا یا همان مدعی علیه می‌باشد و هنگامی که وی در هیچ کدام از جلسات رسیدگی حضور نداشته باشد و وکیلی هم برای حضور در دادگاه نفرستاده باشد و لایحه‌ای هم برای دادگاه ارسال نکرده باشد و ابلاغ‌‌های قضایی هم به صورت واقعی به وی نرسیده باشد (یعنی ابلاغ قانونی انجام شده باشد) در تمامی این موارد رأی غیابی قابل صدور است.

طلاق غیابی

با توجه به موارد بالا باید گفت که حکم طلاق هم که یکی از انواع احکام صادره از محاکم دادگستری می‌باشد می‌تواند هم به صورت غیابی و بدون حضور یکی از طرفین و هم به صورت حضوری صادر شود مثلاً مرد بدون حضور زن در جلسات دادرسی وی را طلاق دهد یا برعکس زن بدون حضور شوهرش حکم طلاقش را از دادگاه اخذ نماید.

طلاق غیابی | حقوق امروز

طلاق غیابی

طلاق غیابی از طرف مرد

اگر مرد بخواهد حکم طلاق غیابی بگیرد باید فرایند دادرسی خود را در دادگاه با ارائه‌ی دادخواست مربوطه شروع نماید و مشخصات و آدرس‌های همسرش را به صورت کامل و درست برای انجام ابلاغ واقعی در اختیار محاکم دادگستری قرار دهد اما چنانچه همسرش در آدرس اعلامی یافت نشود و ابلاغ واقعی انجام نشود – که می‌تواند ناشی از اشتباه بودن آدرس یا در صورت درست بودن آدرس، عدم حضور طرف دعوا در آدرس اعلامی باشد – در این صورت دادگاه فرایند رسیدگی غیابی به پرونده را آغاز می‌کند.

طلاق غیابی از طرف زن

اگر زن بخواهد به صورت غیابی طلاق بگیرد او نیز باید مشخصات و البته آدرس دقیق و صحیح شوهرش را اعلام نماید؛ مشابه قسمت قبل اگر همسر در آدرس اعلامی یافت نشود یا اساساً از اول آدرس وی نامشخص باشد (مجهول المکان) و ابلاغ واقعی انجام نشود و لزوم رسیدگی و تعیین تکلیف مسئله هم برای دادگاه به اثبات برسد در این صورت رسیدگی بدون حضور شوهر و به صورت غیابی انجام خواهد شد.

طلاق غیابی از طرف زن و مرد | حقوق امروز

طلاق غیابی از طرف زن و مرد

ویژگی طلاق غیابی

آرای غیابی چه برای طلاق باشد و چه برای غیر آن یک قابلیت منحصر به فرد و اضافی به نام “واخواهی” دارند به این صورت که طرف غایب در رسیدگی می‌تواند مجدداً بعد از آگاهی نسبت به رأی دادگاه، رسیدگی مجدد به پرونده را با حضور خود درخواست نماید.

مهلت واخواهی ۲۰ روز بعد از ابلاغ واقعی است. نکته‌ای که باید به آن توجه نمود این است که اگر ابلاغ واقعی انجام بشود در هر صورت رأی حضوری محسوب خواهد شد مثلاً اگر مأمور ابلاغ، ابلاغیه را به فرد نشان دهد یا تحویل دهد یا او را از نسبت به ابلاغیه به طریقی آگاه نماید اما خود فرد از دیدن یا گرفتن یا قبول کردن ابلاغیه سر باز زند یا در حال حاضر که ابلاغ‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و از طریق اینترنت و… به فرد می‎‌رسد اگر فرد ابلاغ خود را در سامانه‌ی مربوطه مشاهده یا حتی فایل مربوطه را فقط باز کند در این موارد ابلاغ به صورت واقعی انجام شده و رأی نیز حضوری خواهد بود در نتیجه امکان واخواهی از آن رأی دیگر وجود نخواهد داشت. در صورتی که یکی از زوجین بخواهد از همسرش طلاق بگیرد اما برای حضور در رسیدگی به وی دسترسی نداشته باشد می‌توان از همین فرایند طلاق غیابی استفاده کند.

مزایای داشتن وکیل طلاق غیابی

برای واخواهی کردن از یک رأی غیابی یا برای رسیدگی به یک موضوع به صورت غیابی در محاکم، شرایط و جزئیات مفصلی طبق قوانین و مقررات باید وجود داشته باشند مثلاً آگهی‌هایی که باید قبل از رسیدگی به پرونده غیابی منتشر شوند، تعداد آن آگهی‌ها، فواصل زمانی بین هرکدام، مهلت‌های اعتراض به آراء غیابی، فرجام‌خواهی که مربوط به دعاوی ازدواج و طلاق می‌شود و امثال این موارد؛ در تمامی آن‌ها داشتن یک وکیل مجرب و مسلط به زمان‌ها، مهلت‌ها، مواعد و… بسیار مفید و کاربردی است.

خصوصاً اینکه وکلا به دلیل تمرین و تکرار و مطالعه‌‌ی قوانین و پرونده‌های مختلف مسلط به ارکان و شرایط هر پرونده هستند و با فرایندها و چگونگی رسیدگی در محاکم نیز آشنا می‌باشند. در راستای داشتن یک وکیل خوب باید گفت امروزه با وجود قوانینی که روزانه تغییر می‌کنند و دارای پیچیدگی‌های خاص خود هستند پیگیری چنین پرونده‌هایی بدون داشتن وکیل غیر ممکن به نظر می‌رسند.

مدارک لازم برای طلاق غیابی

مدارک لازم برای طلاق غیابی همان مدارک عادی و عمومی است که در هر پرونده به آن‌ها نیاز است می‌باشد از قبیل اسناد احراز هویتی (شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه) سند ازدواج، سایر اسناد که به عنوان ادله اثباتی قصد استفاده از آن دردارسی وجود دارد و… .

نمونه رأی

در این قسمت نمونه رای دادگاه را برای شما عزیزان قرار دادیم:

رأی دادگاه بدوی در رابطه با طلاق غیابی

رأی دادگاه بدوی در رابطه با طلاق غیابی


رأی دادگاه بدوی در رابطه با طلاق غیابی

رأی دادگاه بدوی در رابطه با طلاق غیابی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در این قسمت نمونه رای دادگاه را برای شما عزیزان قرار دادیم:

رأی دادگاه تجدیدنظر استان در رابطه با طلاق غیابی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان در رابطه با طلاق غیابی

جمع بندی

ما در مطالب این صفحه در رابطه با طلاق غیابی سخن گفتیم و در این باره اطلاعات مفیدی در اختیار شما عزیزان قرار دادیم و اینک در انتها اگر سوالی دارید می‌توانید از قسمت نظرات سوال خود را مطرح کنید تا کارشناسان ما در سریع‌‌ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ دهند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *