حقوق خانواده

درخواست طلاق به علت اعتیاد

درخواست طلاق به علت اعتیاد | حقوق امروز
5/5 - (1 امتیاز)

درخواست طلاق به علت اعتیاد

دعوای طلاق از جانب زوجه به علت اعتیاد زوج، بایستی ثابت شود اعتیاد زوج مضر به اساس زندگی خانوادگی است. مطابق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، اگر مرد دچار اعتیاد شده باشد زن می‌تواند درخواست طلاق به علت اعتیاد دهد و حتی با وجود مخالفت شوهر طلاق بگیرد.

مشاوره حقوقی و اخذ وکیل | حقوق امروز

مشاوره حقوقی و اخذ وکیل

رأی دادگاه بدوی

دادخواست خانم (ف. ع.) فرزند (ن.) به طرفیت شوهرش آقای (ر. ج.) به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش مخلص اظهارات زوجه این است که در سال 68 با خوانده ازدواج کرده و یک دختر 20 ساله دارند. خوانده معتاد و عصبی است.

مخلص دفاع خوانده این است که اظهار داشت عصبی نیستم، اعتیاد هم ندارم، مدت سه ماه و نیم است که خانم از خانه رفته در این مدت 40 بار به دنبالش رفتم حتی از خودش عذرخواهی هم کردم که اگر قصوری از من دیده، مرا ببخشد؛ من با زندگیم مشکلی ندارم هفته‌ای یک بار تریاک مصرف می‌کنم که مشکلی در زندگی من ایجاد نمی‌کند؛ دادگاه با احراز رابطه زوجیت و نظر به اینکه مطابق بند 9 ماده 8 قانون حمایت خانواده ابتلای زوج به اعتیاد مضری که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد کند، از موجبات طلاق خواهد بود و در مانحن‌فیه این معنی احراز نشده است و چون زوج مخالف طلاق است و دلیل محکمی که الزام وی به طلاق را ایجاب نماید، ارائه نشده است، دعوی خواهان غیر ثابت تشخیص و مستنداً به مفهوم مستفاد از مادۀ 1133 قانون مدنی، حکم به رد دعوی مطروحه صادر و اعلام می شود.

رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز قابل تجدید نظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رئیس شعبة 277 دادگاه خانواده تهران – احـمدی نژاد

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم (ف. ع.) فرزند (ن.) به طرفیت آقای (ر. ج.) فرزند (الف.) نسبت به دادنامه شماره 00569 مورخ 10/4/1391 صادره از شعبۀ محترم 277 دادگاه خانواده، موضوع پرونده کلاسه 00098 متضمن صدور حکم به رد دعوای تجدیدنظرخواه در خصوص دادخواست تقدیمی مشارٌالیها به طرفیت تجدیدنظرخواه به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش با توجه به مجموع محتویات پرونده و امعان نظر در اوراق و مندرجات آن، مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی، مدلول دادنامه تجدید نظرخواسته، نظر به اینکه جهات تجدید نظرخواهی منطبق با شقوق مندرج در ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی نمی باشد و از ناحیه تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موجه و مدللی که قابل امعان نظر و مؤثر در نقض دادنامه باشد، به عمل نیامده و رأی دادگاه از جهت رعایت اصول و قواعد دادرسی، مبانی استنباط، و نحوه استدلال و انطباق آن با قانون خالی از اشکال قانونی و منقصت قضایی است.

بنا‌علی‌هذا دادگاه به استناد قسمت اخیر ماده 358 از قانون آیین دادرسی فوق‌الذکر ضمن رد دعوای تجدیدنظرخواهی، دادنامه جدیدنظرخواسته را در محدوده تجدیدنظرخواهی تأیید می‌نماید. رأی صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل فرجام‌خواهی در دیوان‌عالی کشور می‌باشد.

رئیس شعبۀ 24 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه
مرادی هرندی – نامدار

بررسی موضوع

اصولا صرف اعتیاد یا به عبارتی هر اعتیادی موجب تحقق حق طلاق برای زن نمی‌شود بلکه اعتیادی به زن حق طلاق می‌دهد یا به عبارتی وکالت زن برای درخواست طلاق را محقق می‌کند که اعتیاد مضر به زندگی خانوادگی باشد و موجب خللدر جریان عادی و متعارف زندگی زناشویی شود. لذا اگر احراز و اثبات شود که مرد دارای اعتیاد به مواد مخدر است اما این اعتیاد خللی به ارکان مادی و روانی زندگی خانوادگی ایجاد نمی‌کند و مرد وظایف قانونی و شرعی خود را به درستی انجام می‌دهد، زن نمی‌تواند با تمسک به اعتیاد مرد درخواست صدور حکم طلاق نماید.

کلام پایانی

ما در مطالب این صفحه در رابطه با درخواست طلاق به علت اعتیاد سخن گفتیم و اطلاعات مفیدی در این باره در اختیار شما همراهان گرامی قرار دادیم و اینک در انتها امیدواریم مطالب این صفحه برای شما همراهان گرامی مفید بوده باشد. در پایان اگر در رابطه با موضوع مطرح شده پرسشی دارید، می‌توانید آن را از بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن توسط کارشناسان ما پاسخ خود را دریافت کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *